Olej z nasion malin

31.00 

Brak w magazynie

Dostawa od 12,18 zł brutto

Olej z malin charakteryzuje się lekką konsystencją i dobrą wchłanialnością przez skórę. Doskonale sprawdza się do każdego rodzaju skóry, lecz szczególnie polecany jest cerze dojrzałej. Dzięki wysokiej zawartości odżywczych i odmładzających witamin oraz silnych antyoksydantów w widoczny sposób poprawia wygląd skóry. Wyrównuje jej koloryt, niweluje niewielkie przebarwienia, wygładza i nawilża, a do tego posiada działanie liftingujące.

Korzystnie wpływa na cerę trądzikową, ponieważ pomaga w walce z wypryskami, przyspiesza ich gojenie, a także zmniejsza zaczerwienienie. Olej może być bezpiecznie stosowany na skórę skłonną do egzemy, łuszczycy i AZS, ponieważ działa na nią kojąco i regenerująco. Ze względu na to, że posiada średni faktor ochrony przeciwsłonecznej, wspomaga ochronę skóry przed uszkodzeniem skóry w wyniku ekspozycji na promieniowanie słoneczne.

Kto powienien sięgnąć po olej z malin?

  • osoby ze skórą tłustą, mieszaną i trądzikową
  • osoby, które chcą unormować wydzielanie sebum i zmniejszyć wypryski
  • osoby ze skórą suchą, dojrzałą, ze zmarszczkami
  • osoby, które chcą chronić skórę przed promieniami UV przy pomocy naturalnych kosmetyków
  • posiadacze skóry wrażliwej

Całkowicie naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z pestek malin. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Chronić przed bezpośrednim dostępem światła.

ZASTOSOWANIE:

Wmasować w skórę twarzy lub ciała. Można łączyć olej z innymi, np. olejem awokado, jojoba lub winogronowym. Szczególnie zalecane jest łączenie oleju z żelem hialuronowym w proporcji: 1 część oleju na 4 części żelu hialuronowego 1-3%.

Zastosowany na włosy wymaga zmycia szamponem.

 

Opis

Olej z malin jest jednym z najcenniejszych naturalnych olejków. Posiada lekką konsystencję i dobrze się wchłania. Doskonale sprawdza się na cerze dojrzałej dzięki wysokiej zawartości odżywczych i odmładzających witamin oraz silnych antyoksydantów. Wyrównuje koloryt cery, niweluje przebarwienia, wygładza i nawilża skórę, ma działanie liftingujące.

Dodatkowe informacje

Pojemność

50 ml

Producent

Mohani . Kraj pochodzenia Kanada

Skład

Rubus Idaeus Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z nasion malin, nierafinowany).

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nasion malin”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *